Balans

Elke langdurige Kung Fu-beoefening is een reis van zelfontdekking en vormgeving.  We brengen lichaam en geest in een dynamische balans, waardoor we optimaal het leven kunnen vormgeven.

De trainers weten samen met enthousiaste  leerlingen de passie voor Kung Fu door te geven. Naast fysieke training is er ook aandacht voor de onderliggende levensfilosofie en hoe deze is toe te passen in het dagelijks leven (Yin en Yang, inspanning en ontspanning in een dynamische balans ).

Van simpelweg een goede basis creeeren om te groeien. Bijvoorbeeld daadwerkelijk genoeg rust en goede voeding tot je nemen die een topprestatie mogelijk maken. Of effectief leren omgaan met wat je pad komt. Van vuisten en voeten tot de meningen van anderen en jouzelf.  Het is allemaal Kung Fu en je vind het allemaal terug in de training.

Aandachtspunten tijdens training zijn o.a. praktisch leren omgaan met dingen zowel fysiek als mentaal, rust in je hoofd ervaren tijdens inspanning, goede  lichaamshouding, stoten, trappen,  sparren, traditionele oefeningen met afweren en aanvallen. Aangevuld met het oefenen van vormen en standen, meditatie en mindfullness.

De trainingt biedt je de mogelijkheid jezelf te verrijken met nieuwe vaardigheden en je maakt je een bijzondere eeuwenoude sport eigen.